Oon jo selvinny viikon Kiinassa!

Ensimmäinen viikko Kiinassa on ollut mielenkiintoista aikaa. En ole paljoa ehtinyt ikävöidä Suomea ja koti-ikävä iski ensimmäisen kerran vasta tänään. Suomi on kuitenkin niin paljon erilainen maa kuin Kiina. Puikoilla syöminen on vaikeaa, paljon helpompaa olisi vain käyttää veistä ja haarukkaa tai edes vain haarukkaa. Ravintolassa listat suurimmaksi osaksi vain kiinaksi ja työntekijät puhuvat vain kiinaa, joten ruuan tilaaminen tuottaa aina vähän haasteita, varsinkin paikoissa jossa on pelkkä menu ilman mitään kuvia. Onneksi ruoka sentään on halpaa täällä. Ärsyttävää on myös se kun lähtee isolla porukalla ulos syömään niin kiinalaiset tuovat aina laskun missä on kaikki ruuat, koska Kiinassa on tapana että vain yksi henkilö maksaa kaikkien ruuat. Tämä johtaa aina tilanteeseen, jossa oman osuuden maksaminen on hankalaa, koska harvemmin kellään on tasa rahaa mukana kun menee syömään. Paljon yksinkertaisempaa olisi jos kiinalaiset osaisivat jakaa laskun.

Kiinalaisten tapa tuijottaa länsimaalaisia oli minusta aluksi aika hauskaa, mutta nyt se on alkanut ärsyttämään. Menet minne tahansa niin aina kiinalaiset tuijottavat ja katsovat. En mäkään tuijota pitkään kiinalaisia kun niitä on Suomessa, nii ei kiinalaistenkaan tarttis tuijottaa. Tää on just tätä maassa maan tavalla ja sopeutuminen erilaiseen elämäntyyliin vie oman aikansa juttuu, mistä kaikki aina puhuu, mutta jonka voi oikeasti vasta ymmärtää siinä vaiheessa kun yrittää elää toisenlaisessa kulttuurissa. Rakastan tilata takseja täällä, se on vaan niin parasta, menee vaan kadun varteen ja heiluttaa taksin pysähtymään. Just like movies. Paitsi et elokuvissa ne aina saa ensimmäisen taksin ja täällä voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Taksilla ajaminen on myös tosi halpaa täällä verrattuna Suomen hintoihin. Ainii ja tääl on mini Eiffel-torni 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suojele ihoa tummumiselta, käytä sateenvarjoa!

Tämä tuntuu olevan monen kiinalaisen ratkaisu säilyttää ihonsa niin valkoisena kuin mahdollista kuumasta ilmasta ja auringosta huolimatta. On hauskan näköistä kun aurinko paistaa taivaan täydeltä ja kadut ovat täynnä kiinalaisia miehiä ja naisia sateenvarjojen kanssa. Täällä sateenvarjot ovat jo asuste ja kaupoissa myydään mitä erilaisimpia sateenvarjoja. Heillä on sateenvarjot jopa moottoripyörissä/skoottereissa, joilla he kuskaavat muita kiinalaisia, jonkin näköinen moottoripyörätaksisydeemi ilmeisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Categories: Yleinen | Jätä kommentti

Artikkelien selaus

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.